blogi, uusimmat
Comments 2

Hedelmäsalaatti-raakaleivokset

Viime viikolla alkanut flunssa on sitkeässä, mutta onneksi aurinko piristää. Keväinen ilma sai minut haaveilemaan raikkaasta jälkiruuasta, joka olisi myös helppo ja nopea valmistaa. Hedelmäsalaatti sopi vaatimuksiin, mutta tuntui myös aavistuksen tylsältä. Hetken pohdiskeltuani päädyin valmistamaan hedelmille ja marjoille pienet syötävät vuoat taatelista ja manteleista. Tein leivoksille vielä maailman helpoimman banaanivaniljakastikkeen.

IMG_7098

Nämä leivokset ovat yksinkertaiset ja nopeat valmistaa, ja kaikki raaka-aineet löytyvät helposti – mahdollisesti omasta kaapista, ilman kauppareissua. Meillä näin olikin, sillä keittiöstämme löytyy aina banaania, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Lähes poikkeuksetta myös pakkasessa on marjoja. Vaikka itse käytin pohjaan mantelia ja taatelia, voi näitäkin vaihdella esimerkiksi rusinaan, kuivattuun viikunaan ja muihin pähkinöihin.

Näin flunssaisena, ja miksei terveenäkin, haluaa silloin tällöin selvitä keittiössä mahdollisimman vähällä työllä. Silti mausta ei haluaisi tinkiä. Nopeudesta ja helppoudesta hyvä esimerkki on tuo aiemmin mainitsemani banaanivaniljakastike. Ei se tietenkään perinteiselle vaniljakastikkeelle maistu, mutta jos pidät banaanista ja haluat jotain hyvää nopeasti, kannattaa kokeilla.

IMG_7097

Hedelmiä ja marjoja mahtuu yhteen leivokseen aika vähän, sillä omat vuokani olivat halkaisijaltaan vain 7 cm. Voit toki käyttää isompia vuokia ja vaikkapa tuplata reseptin jos haluat suurempia (tai enemmän) leivoksia. Käytin leivoksiin mustikkaa, mansikkaa, kiiviä ja viinirypäleitä. Tuoreet marjat olisivat toki ihanteellisia, mutta niiden puutteessa turvauduin pakastemarjoihin. Täytteiksi voi valita tietysti ihan puhtaasti joko marjoja tai hedelmiä.

Jos kaipaat pientä makupalaa, joka ei paljon vaivaa vaadi, kokeile näitä raikkaita hedelmäisiä leivoksia.

Hedelmäsalaattiraakaleivokset

4 leivosta, kertakäyttövuoat ø 7 cm (suosittelen käyttämään pahvisia tai muita kertakäyttöisiä pehmeitä vuokia, jotta saat leivosten pohjat irtoamaan ehjinä) Edit. Voit käyttää myös taipuisia silikonivuokia.

Pohja:

10 taatelia

80g kuorellisia manteleita

½ tl luomuvaniljajauhetta

hyppysellinen laadukasta suolaa

Kastike:

1 iso banaani

½ tl luomuvaniljajauhetta

Päälle:

marjoja ja hedelmiä mielesi mukaan, itse käytin mansikkaa, mustikkaa, kiiviä ja viinirypäleitä

Aloita leivosten tekeminen ajamalla tehosekoittimessa taatelit tasaiseksi massaksi/silpuksi. Kaavi taatelit kulhoon ja surauta myös mantelit tehosekoittimessa jauhoksi. Kaada myös mantelijauho kulhoon ja lisää joukkoon suola sekä vanilja. Sekoita kaikki ainekset käsin tasaiseksi massaksi ja jaa neljään osaan. Painele massa sormin vuokiin ja ihan reunojen yläosaan asti. Laita vuoat pakastimeen jähmettymään ja odottamaan täytteiden valmistumista.

Leikkaa hedelmät pieniksi ja sulata mahdolliset pakastemarjat. Soseuta banaani tehosekoittimessa ja lisää siihen vaniljajauhe. Kun leivosten pohjamassa on jähmettynyt puolesta tunnista tuntiin pakastimessa, ota ne huoneenlämpöön ja poista vuoistaan. Lusikoi jokaisen leivoksen päälle banaanivaniljakastiketta ja asettele päälle hedelmät ja marjat.

IMG_7096

Ps. Viimeaikaiset alituiset muutokset blogissa ovat nyt rauhoittuneet kun löysin itselleni hyvän tavan kirjoittaa suomeksi ja englanniksi. Jos jota kuta kiinnostaa blogini englanninkielinen versio, löydät sen osoitteesta https://dailynutblogen.wordpress.com. Kummassakin blogissa tulee olemaan sama sisältö: samat reseptit ja samat kuvat – vain kieli on eri.

Mainokset

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s