blogi, uusimmat
Comments 2

Suklaabanaani-raakakakku

Mustikka ja sitruuna, kinuski ja karpalo, vuohenjuusto ja viikuna, banaani ja suklaa. Banaanin ja suklaan liitto on pettämätön ja kuuluu niihin klassisiin yhdistelmiin, joiden nerokkuutta on vaikea kieltää. Perjantaina suklaahammasta kolotti ja illallisjälkkäriksi päädyin tekemään suklaabanaani-raakakakun mantelipohjalla. Ja tulihan sitä vielä aamullakin maisteltua kahvin kanssa.IMG_6836

Raakakakut ovat niin monipuolisia ja helppoja tehdä, että viime aikoina ihan perinteinen leipominen on jäänyt vähän vähemmälle. Maut raakaleivonnaisissa ovat monivivahteisia ja jollain tapaa paljon raikkaampia kuin uunileipomuksissa. Ei ole tarkoitus väheksyä perinteistä leipomista – meinaan, nytkin minulla pyörivät päässä pullat, focacciat ja muffinssit. Jostain syystä olen viime aikoina kuitenkin ajautunut leipomaan raakana ja tämä viimeisin suklaabanaanikakku oli jälleen onnistuminen. Voikohan raakaleivonnassa edes mennä pieleen?

Raakaleivonnassa kannattaa ehdottomasti panostaa raaka-aineiden laadukkuuteen. Erityisen tärkeää tämä on mielestäni vaniljan, kaakaon ja suolan kohdalla. Toki kaiki muutkin ainekset olisivat mieluiten luomua ja mahdollisimman prosessoimatonta.

Nyt kuitenkin pitemmittä puheitta eiliseen raakaherkkuun.

IMG_6849

Suklaabanaani-raakakakku

Tarviset:

12,5×13,5 cm neliönmallisen vuoan tai halkaisijaltaan noin 16 cm vuoan

Pohjaan:

2 dl manteleita

7 kuivattua taatelia

2 rkl pähkinävoita (käytin hasselpähkinävoita)

2 rkl hunajaa

1/2 tl luomuvaniljajauhetta

ripaus laadukasta suolaa (Maldon tai Kalaharin)

Täytteeseen:

1,5 dl cashewpähkinöitä (väh. 1 tunti liotettuna, mielellään yön yli)

2 banaania

2 rkl raakakaakaojauhetta

2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

1/2 tl luomuvaniljajauhetta

0,5 dl mantelilastuja

Aja mantelit tehosekoittimessa muruksi tai jauheeksi. Voit itse päättää haluatko pohjasta sileän vai jättää vähän enemmän suutuntumaa. Aja manteleista erillään tehosekoittimessa taatelit tahnamaiseksi. Laita mantelit, taatelit, pähkinävoi, hunaja, vaniljajauhe ja suola kulhoon ja sekoita. Itse tykkään ”vaivata” taikinan kaikki ainekset käsin sekaisin. Painele taikina käsin vuoan pohjalle tasaiseksi ja laita odottamaan pakastimeen täytteen valmistumista.

Kaada liotetuista cashewpähkinöistä vesi pois ja aja tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää tehosekoittimeen banaanit, kaakaojauhe, hunaja, kookosöljy sekä vanilja ja aja tasaiseksi. Sekoita kauhalla massan joukkoon mantelirouhe. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä vaikkapa nuolijalla tasaiseksi. Anna tekeytyä muutama tunti ja ota sulamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Itse tykkään leikata terävällä veitsellä lähes jäisestä kakusta tarjottavat palaset ja antaa niiden sulaa. Ripottele kakkupalan päälle mantelilastuja ja pienellä siivilällä kaakaojauhetta.

IMG_6852

Mainokset

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s